Recensie: Wishing for a Parallel World – Arriah Kiprujistho

Ben je geïntrigeerd door parallelle dimensies? Doet magisch realisme je hart sneller slaan? Lees dan zeker Wishing for a Parallel World van Arriah Kiprujistho!

Bedankt, Arriah, voor dit gratis exemplaar van je boek in ruil voor een eerlijke recensie!

Opgelet: Van dit boek bestaat op dit moment geen Nederlandstalige versie!

Wishing for a parallel world Overview
Wishing for a parallel world Overview

Wishing for a Parallel World

Wishing for a Parallel World vertelt het verhaal van Meera, een meisje uit een alternatieve dimensie dat een mysterieus dagboek vindt wanneer ze op bezoek is op aarde. De eigenaar lijkt in zijn schrijfsels zelf te verlangen naar een andere wereld. Deze vondst maakt Meera zo nieuwsgierig dat ze op zoek wil gaan naar de persoon die het dagboek achterliet. Haar vrienden vinden dit echter helemaal geen goed idee, maar door een ongeluk verzeilen ze toch allemaal op aarde en komen ze in een onverwacht, spannend avontuur terecht. Slaagt Meera er ooit in om de identiteit van de dagboekschrijver te achterhalen?

Een bovennatuurlijke romance

Het concept van de parallelle wereld wordt mooi uitgewerkt in dit boek, zoals bijvoorbeeld in het volgende citaat:

[…] for every world there is another parallel world. Of this earth too, there is a parallel earth and this earth in a way is of prime importance for us. We have a responsibility in our hands to take care of it. Any kind of disturbance in the natural environment of this world will affect the parallel one. So to keep the balance in check, we come here from time to time and if any changes are observed, we take action to keep our world safe. [Our world] that is similar to the earth in many ways and different in so many ways. […] As far as people are concerned, we all possess some sort of power. There is love, friendship, cooperation, faith, trust, belongingness…and we value these things the most.

De eerste hoofdstukken schetsen voornamelijk de wereld waarin het verhaal zich afspeelt, maar al gauw wordt het verhaal hoofdzakelijk gedreven door dialogen, wat ik zeer verfrissend vond. De hoofdpersonages zijn een diverse groep twintigers, waardoor het verhaal ook een heel “jonge” kwaliteit krijgt. Niet zozeer in de zin dat het geschreven is voor een jonger doelpubliek, maar eerder doordat het je een heel positief gevoel geeft. Een sfeer van “alles is mogelijk”. Ik kon deze optimistische vibe zeker wel smaken.

Het magische realisme zorgt ook voor een beschouwende, bijna spirituele noot die ervoor zorgt dat alle events mooi aan elkaar gelinkt worden.

Dit boek werd uitgegeven in eigen beheer en is ook een debuut, dus in vroege recensies kan je lezen dat er oorspronkelijk nog wat editing nodig was. Ik heb hier zelf niets meer van gemerkt, dus laat deze oudere opmerkingen je zeker niet stoppen om dit verhaal een kans te geven! Ook zeer geschikt voor de fans van Dr Who! Ik gaf dit verhaal drie op vijf edelstenen:

Drie op vijf edelstenen
Drie op vijf edelstenen

Age Category: YA

Wil je meer ontdekken?

Als mijn recensie je geïnspireerd heeft om het boek te lezen, aarzel dan niet om het te bekijken via Goodreads of via onderstaande online winkel:

Amazon.nl: Engelstalige paperback editie

Amazon.nl: Engelstalige eBook editie

Trailer van Wishing for a Parallel World

Meer zoals dit?

Als je dit verhaal fijn vond, bekijk dan zeker ook Those Were Not Love Letters But Still I Fell in Love van Arriah Kiprujistho. Deze hedendaagse YA romance is wel enkel beschikbaar in het Engels. Arriah werkt momenteel ook aan een derde boek!

Hou je van YA sciencefiction? Lees dan zeker ook Fire Wave van Ana Stanojevic. In dit eerste deel van een nieuwe trilogie maken we kennis met een superheldin die oog in oog komt te staan met buitenaardse wezens. Mijn recensie vind je hier.

Privacybeleid -- Cookie Policy