Unboxing: Fairyloot YA Maart 2022 – “Threads of Fate”

Vorige maand schreef ik een unboxing voor mijn allereerste Fairyloot YA box. Deze maand zal ik niet één, maar twee van hun boxen openmaken, aangezien ze hun Adult box hebben gelanceerd. Laten we vandaag starten met hun Young Adult box.

Over Fairyloot

Fairyloot is een van de grootste UK boekenboxen die internationaal beschikbaar zijn. Ze bieden twee types abonnementen aan: Young Adult (te kiezen uit een volledige box met goodies of een box met enkel het boek) en Volwassenen (een box met enkel een boek). Meestal kiezen ze voor fantasyboeken. Naast hun maandelijkse abonnement hebben ze ook boxen met speciale edities en losse exclusieve edities.

De teaser

Deze info kregen we vooraf:

  • Deze box staat in het teken van personages die zich verzetten tegen het lot en hun eigen toekomst in handen nemen
  • Bewerking van een klassiek Koreaans volksverhaal over Shim Cheong
  • Betoverend en lyrisch verhaal

Fairyloot YA March 2022 Unboxing
Fairyloot YA March 2022 Unboxing

De goodies

Het eerste item dat ik vond was een theeblik, geïnspireerd door het bijgesloten boek. Gezien de hoeveelheid thee die boekenboxen sturen is het maar goed ook dat ze af en toe theeblikken meesturen! Ik hou echt van de pastelkleuren die hierop gebruikt zijn.

Vervolgens vond ik een setje speelkaarten, geïnspireerd op Six Crimson Cranes, Jade Fire Gold, Only a Monster en Daughter of the Moon Goddess. De kwaliteit en vormgeving van deze kaarten is echt prachtig! Ze zijn echt wel veel te mooi om mee te spelen, dus ze zullen eerder een verzamelitem blijven.

De box bevatte ook een kussenovertrek geïnspireerd op Raybearer. Kussenovertrekken zijn mijn ding zo niet, dus ik zal dit waarschijnlijk proberen door te verkopen.

Mijn favoriete deel van elke Fairyloot YA box is natuurlijk het setje tarotkaarten. Vorige maand hebben ze de laatste kaarten van de vorige set gestuurd, dus ik ben super blij dat ze besloten hebben om onmiddellijk met een nieuwe set te beginnen. Deze set heet “Celestial Deck” en op deze eerste kaarten staan de personages van Daughter of the Moon Goddess afgebeeld als “The Fool” en “The Magician”. Ik ben er helemaal gek op!

Ten slotte zat er ook nog een houten bladwijzer geïnspireerd op Circe en een stickervel geïnspireerd op De Raven (mijn recensie) in de box. Beiden best leuk vormgegeven, maar ik kan er weinig mee doen dus ik zet deze ook te koop.

Het boek

Het bijgesloten boek is The Girl Who Fell beneath the Sea van Axie Oh. De Fairyloot uitgave is gewoonweg prachtig met zijn exclusieve kaft, tweekleurig boekblok met motief, illustraties op de schutbladen en folie op de kaft. Verder is het boek gesigneerd en zat er ook een brief bij van de auteur.

Dit boek vertelt het verhaal van een meisje dat ervoor kiest om de plaats in te nemen van haar broer’s geliefde als bruid voor de zeegod. Ik ben er vorige week in begonnen, maar ik moet zeggen dat ik het na één hoofdstuk reeds aan de kant gelegd heb. Ik hou gewoon (nog?) niet zo van lyrische adult fantasyboeken (het boek zat dan wel in een YA box, maar ik zou het toch als adult beschouwen). Ik zal het later zeker nog wel eens vastnemen.

Privacybeleid -- Cookie Policy