Recensie: Copper and Smoke – Victoria Ravenwood

Een paar maanden geleden kreeg ik deel één van de Water-Folk Saga, Jade and Tar, in ruil voor een eerlijke recensie. Ik was onmiddellijk verkocht aan dit debuut van Victoria Ravenwood  (mijn recensie), dus ik was super enthousiast om ook deel twee te mogen lezen en recenseren. Copper and Smoke heeft de verwachtingen meer dan waargemaakt!

Nogmaals bedankt, Victoria!

Opgelet: Van dit boek bestaat op dit moment geen Nederlandstalige versie!

Copper and Smoke Overview
Copper and Smoke Overview

Copper and Smoke

Nadat ze de gebeurtenissen van boek één overleefden trachten Cali en Dagwood een rustig leven te leiden. Maar dat is helemaal niet zo eenvoudig, aangezien haar littekens vaak problemen veroorzaken met de plaatselijke bevolking. Wanneer een oude vriend van Dagwood plots opdaagt gaat alles plots in een stroomverstelling en staat het avontuur op hun dorpel. Vreemd genoeg lijkt Dagwood echter niet enthousiast om Eamon terug te zien, en hoe dichter zijn vriend naar Cali toe groeit, hoe groter de kloof tussen haar en hem lijkt te worden.

Gedreven door haar nieuwsgierigheid en haar honger om meer te leren over wie ze echt is besluit Cali om meer te weten te komen over een mysterieus boek dat mogelijk wel eens de sleutel tot alle antwoorden zou kunnen zijn. Dit brengt hen echter wel terug naar Montaciel, waar ze enkele harde waarheden opnieuw onder ogen moet komen.

Avontuur en romantiek

Dat zijn toch de twee belangrijkste ingrediënten van elk goed boek, nietwaar? En dit verhaal heeft meer dan genoeg van beide! Ik ben blij dat ik eindelijk opnieuw Cali en haar vrienden op hun avonturen heb kunnen vervoegen. Ze lieten me niet los na het eerste boek.

Net zoals in Jade and Tar is de schrijfstijl van dit boek erg vloeiend (zoals de zee  😉 ) en gaat het verhaal snel, wat natuurlijk ideaal is voor een avonturenverhaal. Verder dragen de vele dialogen ook toe aan de levendige sfeer van dit boek. De personages zijn aangenaam, grappig en mooi uitgewerkt. Vergeleken met het eerste boek was er meer romantiek, wat ik helemaaaaaal niet erg vond!

Zoals ik reeds schreef in mijn recensie van boek één is Victoria Ravenwood meesterlijk goed in het creëren van werelden. Ik zou het bijna geloven dat ik mijn atlas kon openslaan en daar de plaatsen die ze beschrijft in terugvinden. De setting van dit boek is wel erg anders dan die van het eerste boek, aangezien de Academie is ingeruild voor avonturen op eilanden en op zee. Piraten in zicht!

Ik vond het ook super dat er achteraan het boek een samenvatting van deel één te vinden was (ik had er zelf ook één geschreven, maar deze was veel beter), alsook een woordenlijst. Dat is zó handig…kan iedereen dat vanaf nu doen, a.u.b.?

Opnieuw een boek dat ik sterk aanraad! Vier op vijf edelstenen:

Vier van de vijf edelstenen
Vier van de vijf edelstenen

Leeftijdscategorie: Young adult

Wil je meer ontdekken?

Als mijn recensie je geïnspireerd heeft om het boek te lezen, aarzel dan niet om het te bekijken via Goodreads of via de volgende online winkels.

Amazon.nl: Engelstalige eBook editie

Amazon.nl: Engelstalige Paperback editie

Meer zoals dit?

Kan je niet wachten om Cali terug te zien? Wel, dan heb je geluk want het derde deel van de Water-Folk Saga, Silver and Snow, is reeds aangekondigd! Geniet in tussentijd van de boekentrailer van deel twee:

Boekentrailer

Update: Silver and Snow werd in tussentijd ook gepubliceerd (mijn recensie).

Toen ik dit boek las moest ik vaak denken aan Defy the Night, de nieuwste serie van Brigid Kemmerer. Dit verhaal is losjes gebaseerd op de Robin Hood legendes en vertelt het verhaal van twee – zeer – onwaarschijnlijke bondgenoten en hun gevecht voor rechtvaardigheid en vrijheid. Mijn recensie kan je hier vinden.

Ik moest ook terugdenken aan Naiya’s Wish van Astrid V.J., wat een bewerking van een minder gekend sprookje is. In dit boek zet de onmogelijke wens van een watergeest per ongeluk een kettingreactie in gang die al gauw volledig uit de hand loopt. Mijn recensie vind je hier.

Tenslotte zou ik je zeker ook nog Witch of Ware Woods van Sonja F. Blanco aanraden. Dit debuut is het eerste deel van een YA fantasy serie over een magische gemeenschap in een betoverd bos. Mijn recensie kan je hier lezen.

Privacybeleid -- Cookie Policy