Interview met I. Vélez

Om de publicatie van de anthologie Children of War (recensie) in de bloemetjes te zetten zal ik in de komende weken een reeks interviews en gastposts posten waarin verschillende van de auteurs die een kortverhaal schreven voor deze anthologie aan bod zullen komen. Deze anthologie is een bundel kortverhalen in verschillende genres die de kinderen in Oekraïne steunt. Alle opbrengsten hiervan zullen geschonken worden aan de Voices of Children Foundation in Oekraïne of een gelijkaardige organisatie. Deze Oekraïense organisatie zorgt voor therapie en andere vormen van psychologische ondersteuning voor slachtoffers van oorlogstrauma. De organisatie werd opgericht in 2015 en werkt samen met vrijwillige psychologen en rondtrekkende psychologen om kunsttherapie en andere zorgen te verschaffen aan de meest kwetsbare leden van de Oekraïense samenleving die nu opnieuw worden getroffen door een gewapend conflict.

De tweede auteur die ik interviewde is I. Vélez! Haar kortverhaal in Children of War is getiteld A Vampire’s Heart. Dit is een fantasieverhaal over een vampier die geteisterd wordt door herinneringen aan de oorlog. Het verhaal speelt zich af in dezelfde wereld als haar Last Day Serie. Bekijk mijn recensie van de anthologie voor meer informatie!

Opmerking: Het interview werd door mij vertaald naar het Nederlands

Interview met de auteur

Over de auteur

Over de auteur
Over de auteur

Hobbies: Lezen, muziekluisteren, tekenen en schilderen

Wat was je favoriete boek toen je klein was? Een Disney prentjesboek van Bambi.

Wat voor boek zou je ooit graag schrijven? Ik zou ooit graag een pikante sciencefiction romance schrijven. Aangezien sciencefiction woordenschat een beetje te complex is voor mij in het Engels zal ik dit zeker in mijn moedertaal (Spaans) schrijven. Maar sowieso wordt het daarna dan ook beschikbaar in het Engels, want ik geniet ervan om mijn werken te vertalen en hen gratis beschikbaar te stellen aan mijn fans via online leesplatformen.

Wat is je motto als schrijver? Duisternis is het nieuwe licht. Laat me dat even toelichten. Ik schrijf voornamelijk paranormale romances, dus die zijn van nature duister. Ik wou vroeger altijd dat de monsters uit klassieke oude filmen zouden winnen en het meisje veroveren, wat je duidelijk kan zien in mijn verhalen. Ik wil graag dat mensen begrijpen dat Dracula – bijvoorbeeld – niet volledig slecht is en dat ook hij liefde verdient. Diezelfde filosofie pas ik toe op alle bovennatuurlijke en fantastische wezens in mijn boeken. Vandaar ook mijn motto. Ik wil dat mijn publiek begrijpt dat niet alles zwart-wit is. Net zoals mensen hebben de bovennatuurlijke wezens in mijn werken de mogelijkheid tot goed en kwaad, ongeacht wie of wat ze zijn. Engelen, lichte elfen of eenhoorns zijn niet per definitie goed, zij kunnen een duisternis in zich hebben. En het omgekeerde geldt voor demonen, donkere elfen en kelpies: zij kunnen in hun duisternis ook licht met zich meedragen.

Over de anthologie

Waarom besloot je een verhaal te schrijven voor deze anthologie? Toen ik de oproep zag voor verhalen voor deze anthologie voelde ik me meteen geraakt door het goede doel erachter: psychologische hulp verschaffen aan kinderen die getraumatiseerd zijn door de oorlog. Ik had voordien nog nooit bijgedragen aan een goed doel of meegewerkt aan een anthologie, dus ik waagde een sprong in het onbekende. En dan is er toch geen betere partner voor deze nieuwe stap in mijn onafhankelijke schrijverscarrière dan een organisatie die zich inzet voor het mentale welzijn van kinderen? Eens de beslissing genomen was begon ik te schrijven aan A Vampire’s Heart.

Als er één boodschap zou zijn m.b.t. deze anthologie die je graag met de hele wereld zou delen, wat zou deze dan zijn?  Mentale gezondheid is cruciaal om oorlogstrauma’s te helen, of om er tenminste mee te leren leven. Een simpel woordje uit liefde of een eenvoudige daad kan een slachtoffer enorm helpen. Als jij ook iemand kent, een soldaat of een burger, die worstelt met wat ze hebben moeten doorstaan tijdens de oorlog, help hen dan en laat hen zien dat ze er niet alleen voor staan.

Snelle ronde

Tropisch eiland of Antarctica? Antarctica

Nacht of dag? Nacht

IJs of pizza? Pizza, altijd pizza

Koffie of chocolade? Koffie. Ik ben tenslotte Latina, lol.

Cultuur of natuur?  Natuur

Privacybeleid -- Cookie Policy