Unboxing: Illumicrate December 2022 – “Better together”

Eén van de zaken die ik het meest waardeer aan Illumicrate is dat ze geregeld boeken kiezen die ik nooit zelf zou gekozen hebben. Hierdoor kan ik vaak nieuwe genres, auteurs en thematieken ontdekken en dat vind ik echt geweldig! Het boek van deze maand is opnieuw zo’n geval.

Over Illumicrate

Illumicrate is één van de grootste UK boekenboxen die internationaal beschikbaar zijn. Ze bieden zowel een volledige box als een box met enkel een boek aan. De boeken zijn meestal YA fantasy, maar ze hebben ook vaak andere genres en boeken voor een ouder publiek. Naast hun maandelijkse abonnement hebben ze ook boxen met speciale edities en losse exclusieve edities.

De teaser

Deze info kregen we vooraf:

  • Standalone
  • Boek voor volwassenen
  • Science-fictie
  • Gearrangeerd huwelijk
  • Lesbische, Vietnamese hoofdpersonages
  • V/V relatie tussen hoofdpersonages
  • Aseksueel nevenpersonage

Het thema van de box werd geïnspireerd op het volgende citaat: “Zullen we een deal maken, jij en ik? Of het nu gaat om een persoonlijke of professionele overeenkomst, samen zijn we altijd beter af”.

Illumicrate December 2022
Illumicrate December 2022

De goodies

Deze box bevatte één verzamelbare item, namelijk de laatste mok van het jaar. Deze werd geïnspireerd op Een Lied voor Achilles en toont Patroclus en Achilles (ontwerp door @rosiethorns88).

Vervolgens zaten ook de volgende items in de box:

Ten slotte bevatte de box ook nog de jaarlijkse Illumicrate kalender. Dit jaar zijn ze voor een staand model gegaan met illustraties van @polarts_ en vormgegeven door @chattynora. Elke maand toont een ander bekend boekenkoppeltje dat “beter samen” is.

Het boek

Het boek van de maand is The Red Scholar’s Wake van Aliette de Bodard. Dit verhaal gaat over een ruimteschip dat een bewustzijn heeft en dat rouwt om haar overleden partner die de leider van hun piratenvloot was. Zij maakt een deal met een gevangengenomen mens. Deze boekkeuze is zo ver uit mijn comfortzone, ik kan alvast niet wachten om eraan te beginnen!

De Illumicrate editie heeft een gesigneerde bookplate, een exclusieve kaftvariant, illustraties op de schutbladen, folie op de harde kaft, een gradiënt op het boekblok, en een ingebonden brief van de auteur.

Privacybeleid -- Cookie Policy