Recensie: Dark Rise – C.S. Pacat

Een paar jaar geleden verloor ik mijn hart aan de Historische Fantasyreeks Captive Prince van C.S. Pacat (mijn recensie van deze topserie vind je hier). Deze trilogie blijft zonder twijfel voor altijd één van mijn favorieten. Toen er werd aangekondigd dat er een nieuwe serie van dezelfde auteur zou gepubliceerd worden wist ik niet goed wat denken: aan de ene kant was ik super blij, maar aan de andere kant vond ik het jammer dat het dit keer een Young Adult-reeks zou zijn (Captive Prince is duidelijk geschreven voor een volwassen publiek). Toch bestelde ik Dark Rise onmiddellijk. Wil je weten wat ik van het eerste deel vond? Lees dan zeker verder!

Opgelet: Van dit boek bestaat op dit moment geen Nederlandstalige versie!

Dark Rise Overview
Dark Rise Overview

Dark Rise

Dark Rise is het verhaal van een zestienjarige wees, Will, die wanhopig tracht uit handen te blijven van de moordenaars van zijn moeder. Hij komt er echter al snel achter dat hij deel uitmaakt van een veel groter verhaal, en dat de krachten van goed en kwaad zich rondom hem klaarmaken voor een finale clash.

Vanaf het begin tot het einde onverwacht

Ik moet het toegeven, dit boek heeft me meerdere keren sterk verrast. Ik schreef in mijn leesdagboek zelfs dat ik bijna een whiplash overhield aan de onverwachte plotwendingen. Achteraf gezien had ik een paar dingen waarschijnlijk moeten kunnen zien aankomen, maar dat deed ik dus niet. Dat alleen al zou een goede reden moeten zijn om aan deze trilogie te beginnen, want zo vaak kan een boek me niet zo verrassen.

Ik vond het wel moeilijk om het verhaal een eerlijke kans te geven aan het begin. Ik heb altijd al een persoonlijke vete tegen superhelden gehad, en hoewel dit een fantasyverhaal is leunt het toch wel heel dicht aan bij het superheldengenre. Het lijkt wel een nieuwe versie van In de ban van de Ring maar dan door Marvel geschreven. Ik hou eigenlijk ook helemaal niet zo van epische fantasy (ik weet het, ik weet het, schandalig), dus extra brownies voor de auteur dat ze er toch in geslaagd is om me mijn mening over het boek te doen herzien.

Want wat hield ik van het verhaal eens ik me over het genre gezet had. Ik vond vooral de personages Will en James erg interessant (jippie, James <3) en natuurlijk ook alle plotwendingen. Deze combinatie van verrassingen en sterke personages lieten me totaal vergeten dat het genre helemaal niet mijn ding was.

De schrijfstijl is vlot, hoewel er wel iets “raar” aan is, net zoals dat het geval was bij Captive Prince. Ik dacht oorspronkelijk dat de schrijfster niet Engelstalig was, maar dat blijkt dus wel zo te zijn. Het is mij nog steeds niet helemaal duidelijk wat er zo anders is aan de schrijfstijl, maar uniek is ze zeker wel.

Ik kan alvast niet wachten op het tweede boek! Vier op vijf edelstenen:

Vier van de vijf edelstenen
Vier van de vijf edelstenen

Leeftijdscategorie: Young Adult

Representatie:  LGBTQ+ hoofdpersonages

Wil je meer ontdekken?

Als mijn recensie je geïnspireerd heeft om het boek te lezen, aarzel dan niet om het te bekijken via Goodreads of via de volgende online winkels.

Amazon.nl: Hardcover Editie

Amazon.nl: Paperback Editie

Amazon.nl: eBook Editie

Meer zoals dit?

Het tweede deel in deze serie, Dark Heir, zal verschijnen in november van dit jaar.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel ik hield van de Captive Prince Trilogie door dezelfde auteur. Bekijk wel even de inhoudswaarschuwingen, want deze serie is niet voor iedereen geschikt. Mijn serierecensie bevat alle informatie die je nodig hebt m.b.t. deze briljante serie. Deze serie is momenteel nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Aangezien ik geen fan van Epische fantasy noch van superhelden ben, moet ik toegeven dat ik het vrij moeilijk vind om gelijkaardige boeken aan te raden. De “lion” personages uit Dark Rise deden met wel terug denken aan de Sands of Arawiya duologie van Hafsah Faizal. Indien je deze topper nog niet las raad ik je deze sterk aan. Meer informatie vind je in mijn serierecensie. Ook deze serie is momenteel nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Privacybeleid -- Cookie Policy