Unboxing Tiny Tree Trunk Augustus 2021 – “Alles heeft een prijs”

Ik moet echt wel een brave meid zijn geweest dit jaar. Twee boekenboxen op twee weken!

Deze keer is het mijn allereerste maandelijkse mystery box van  Tiny Tree Trunk.

Over Tiny Tree Trunk

Tiny Tree Trunk is een webshop die zich specialiseert in boekenboxen voor kinderen en jongvolwassenen. Ze verkopen ook boxen voor speciale gelegenheden, zoals een moederdagbox, een herfstbox… Maandelijks kan je kiezen uit verschillende boxen of je kan gaan voor een Engelstalig of Nederlandstalig abonnement. Wat speciaal is dat je in sommige boxen zelf boeken kan kiezen tot een maximum bedrag. Op die manier kan je een box voor iemand personaliseren als cadeautje. Bij de boxen met een door hen gekozen boek kan je je oftewel laten verrassen, oftewel kan je naar de onderkant van de pagina scrollen om te ontdekken welk boek er gaat inzitten.

De teaser

Voor mijn eerste box koos ik de Nederlandstalige Young Adult box van Augustus, met de naam “Alles heeft een prijs”. Indien je al eerder recensies van mij las weet je waarschijnlijk dat ik normaal gezien geen Nederlandse vertalingen lees. Ik was echter geïntrigeerd door de naam van de box (laat deze jou ook niet denken aan de geweldige Rumpelstiltskin? All magic has a price, Dearie!) en toen ik door kreeg welk boek erin zou zitten moest ik deze natuurlijk hebben!

Voor deze box kregen we de volgende hints:

  • Een prachtige gelimiteerde uitgave
  • Betoverende Urban Fantasy trilogie van de auteur van de Elfhame-serie
  • Een fantastische reis naar een huiveringwekkend elfenland, prachtig bloemrijk geschreven vol grillige personages
  • Eerste deel van een serie, vertaald naar het Nederlands

Ik durf te wedden dat je al kan raden welk boek erin zat!

Unboxing Tiny Tree Trunk 2021 August
Unboxing Tiny Tree Trunk 2021 Augustus

De goodies

Als eerste zag ik de art prints van Roiben & Kaye, ontworpen door Annalise Jensen. Ze zijn zo mooi! Ze zijn geprint op fotoformaat, dus ze gaan mooi passen in mijn Art Print verzamelmap. Ik ben hier zo enthousiast over! Art Prints zijn mijn favoriete deel van boekenboxen vaak!

Daarna vond ik een mooie sticker met Kaye op, gecreëerd door Annie Ramey en een bladwijzer met een citaat uit het verhaal:  “Crippled things are always more beautiful. It’s the flaw that brings out beauty”. Die zin slaagt erin om tegelijkertijd zo mooi en zo Cardan te zijn!

Er is ook een zakje Elfenthee van De Theeboom en enkele theebuiltjes. De thee ruikt echt heerlijk <3 Groene thee met papaja, wortel, zonnebloem, blauw kaasjeskruid en vanille.

Het kaarsje is ook in elfen thema. Het is een vegan, eco soja kaars met appelbloesemgeur genaamd “Hof van Seelie”. Daarbij hoort ook nog een doosje lucifers met citaten uit het boek (ik snapte deze eerst echt niet, tot ik het citaat zelf las).

Tenslotte zat er ook nog een buisje elfenstof in 😉 om je badwater mee te zouten.

Wat me het meeste heeft verrast (en verheugd) was de aanwezigheid van de art prints (dat komt niet zo vaak voor in Nederlandse boekenboxen heb ik de indruk) en het feit dat alle goodies zo mooi bij het boek pasten. Samengevat: ik hou van deze box!

Het book

Misschien heb je het al geraden (of zag je het op de foto), maar het bijgesloten boek is Water van de geweldige Holly Black (Tithe in het origineel). Deze speciale limited editie heeft gekleurde boeksnedes en het is het eerste deel van de Faerie Trilogie.

Het boek vertelt het verhaal van Kaye, een 16-jarig meisje dat met de rockband van haar moeder van stad naar stad reist. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt ze gedwongen om terug te keren naar het huis uit haar kindertijd. Plotseling bevindt ze zich midden in de machtsstrijd tussen twee rivaliserende elfenrijken.

Oh ik hield ZO VEEL van de Elfhame-serie, ik kan echt niet wachten om aan deze trilogie te beginnen.

Las jij dit boek al? Wat vond je er van? Even goed? Beter?

2 thoughts on “Unboxing Tiny Tree Trunk Augustus 2021 – “Alles heeft een prijs”

  1. Wat leuk om de unboxing te lezen van onze augustus box 🙂 En wat fijn dat hij zo goed is bevallen, heel veel plezier met de goodies en straks lekker lezen in dit geweldige boek!

Comments are closed.

Privacybeleid -- Cookie Policy