Recensie: Unsinkable – Lotte van den Noort

Zoals ik reeds schreef in mijn recensie van Zielsveel wil ik graag wat vaker Nederlandstalige boeken lezen. Deze keer is het de beurt aan Unsinkable van Lotte van den Noort!

Unsinkable Overview
Unsinkable Overview

Unsinkable

Wat als…het verhaal van de Titanic helemaal niet verlopen is zoals we dat allemaal denken? Unsinkable verkent één van de complottheorieën die bestaan rond het beroemde gezonken schip. Het boek volgt Katharina, een meisje van goede komaf dat door onvoorziene financiële omstandigheden moet leren leven als arbeidster. Gelukkig is er nog haar verloofde, die haar niet de rug toekeerde toen haar familie in de problemen kwam en die met haar een nieuw leven wil opbouwen in Amerika. De beste manier om dit snel waar te maken? Aan boord gaan van de Titanic als kamermeisje!

Een aangrijpende alternatieve geschiedenis

Ik ben altijd wel geïnteresseerd in complottheorieën, dus ik was vanaf het begin nieuwsgierig om dit verhaal te ontdekken. Het was zelfs een theorie die ik nog niet kende, dus dat was mooi meegenomen.

Aan het begin van het boek had ik wat moeite om in het verhaal te komen, voornamelijk omdat ik echt geen klik had met het hoofdpersonage. Als ik eerlijk ben is die er ook nooit gekomen…wat een vervelend meisje zeg. Zo ondankbaar.

Maar ondanks het feit dat ik nooit vriendjes zou worden met Katharina heb ik zeker wel van het dit verhaal genoten. Vooral de actiescenes en de scenes die echt met het schip zelf te maken hadden hebben sterk indruk op mij gemaakt. Het was alsof je de kracht van de motoren bijna echt kon voelen toen de Titanic voor de eerste keer vertrok en je kon je zo gemakkelijk inleven in hoe groots dit event geweest moet zijn. Ook de scenes van de ramp zelf waren erg goed geschreven. Ik zou zo mee naar adem zijn gaan happen. En heb dat de volgende nacht ook letterlijk gedaan, want ik had er nachtmerries van. Zo realistisch was het geschreven.

Drie op vijf edelstenen!

Drie op vijf edelstenen
Drie op vijf edelstenen

Leeftijdscategorie: Young adult

Wil je meer ontdekken?

Als mijn recensie je geïnspireerd heeft om het boek te lezen, aarzel dan niet om het te bekijken via Goodreads of via de volgende online winkels.

Amazon.nl: Hardcover editie

Amazon.nl: eBook editie

Er is ook een Engelstalige versie verkrijgbaar, voor zij die liever in het Engels lezen:

Amazon.nl: Engelstalige Hardcover editie

Het is tevens mogelijk om een gesigneerd exemplaar te bestellen via de website van de auteur, waar je trouwens ook een exclusief pakket vindt met daarin het boek, een boarding pass, en bladwijzers!

Meer zoals dit?

Het volgende boek van Lotte van den Noort dat ik graag zou lezen is Unwritable. Dit vertelt het verhaal van een meisje dat bij een verzetsgroep gaat in het New Orleans van de jaren 30. Klinkt alvast super interessant, toch?

Ik ga vanaf nu proberen elke maand minstens één Nederlandstalig boek te lezen. In Augustus kies ik voor Wij, twee jongens van Aline Sax, het eerste deel van een duologie die ik reeds als tiener last. Dit boek vertelt het verhaal van een West-Vlaamse familie die naar de States wil verhuizen om daar een beter leven op te bouwen. Maar het gaat al snel fout en slechts één van de zonen komt aan in New York. Helemaal alleen doet hij er alles aan om zo snel mogelijk naar zijn familie te kunnen terugkeren. Maar dan ontmoet hij Jack…

Ten slotte zou ik graag één van mijn absolute favoriete Young Adult historische series willen aanraden. En…het is zelfs een van oorsprong Nederlandstalige reeks! Ik heb het over de Groene Bloem Trilogie van Floortje Zwigtman. Deze serie vertelt het verhaal van Adrian, een gewone jongen die terecht komt in de kunstzinnige vriendengroep van Oscar Wilde. Zooooooo goed! Ik zou hier dringend een recensie over moeten schrijven!

Privacybeleid -- Cookie Policy